ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΩΣ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ (ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ): Θετικό για τους εργαζόμενους το πόρισμα της επιθεώρησης εργασίας

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση (εδώ) εργαζόμενοι του ιδρύματος είχαν προχωρήσει σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για περιστατικά εργασιακού εκφοβισμού.

Μετά από υπόμνημα που απέστειλε η πλευρά της εταιρείας, ο επιθεωρητής εξέδωσε πόρισμα σύμφωνα με το οποίο δικαιώνονται  οι εργαζόμενοι που προχώρησαν στις καταγγελίες.

Πιο συγκεκριμένα ο επιθεωρητής εργασίας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «… διαπιστώνεται παραβίαση από πρόσωπο που εκπροσωπεί τον Εργοδότη της απαγόρευσης παρενόχλησης στο χώρο εργασίας»

απόσπασμα από το πόρισμα του Επιθεωρητή Εργασίας.

Εκτός του παραπάνω η εταιρεία δεν φρόντισε να συμπεριλάβει παράρτημα για περιπτώσεις παρενόχλησής στον κανονισμό εργασίας.

Η αλήθεια είναι ότι η Διεύθυνση της εταιρείας αντί να εξετάσει πραγματικά τις καταγγελίες έσπευσε να δώσει κάλυψη στα Διευθυντικά στελέχη και προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους  προχωρώντας σε 2 απολύσεις.

Το πόρισμα του Επιθεωρητή είναι ένα εργαλείο για τη συνέχιση της διεκδίκησης βελτίωσης των συνθηκών εργασίας. Οι συνάδελφοι που έκαναν τις καταγγελίες αποδείχτηκε ότι είχαν δίκιο.

Οι συνάδελφοι που αφού συκοφάντηθηκαν και στη συνέχεια απολύθηκαν έχουν κάθε δίκιο να απαιτούν την ακύρωση των απολύσεων.

Το Σωματείο μας στηρίζει τους συναδέλφους στο Ι.Π.Χ.Π. και συντάσσεται στον αγώνα τους – σε συννενόηση με το επιχειρησιακό Σωματείο – για ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων.